Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΙΚΟ

"Είτε πέφτεις να κοιμηθείς είτε σηκώνεσαι ή οτιδήποτε άλλο κάνεις, εάν έχεις τον Θεό μπροστά στα μάτια σου, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να σε φοβίσει ο εχθρός και εάν ο λογισμός με τον τρόπο αυτό μείνει σταθερά προσηλωμένος στον Θεό, τότε και η δύναμη του Θεού θα μείνει μέσα σε αυτόν".

"Φρόντισε με ιδιαίτερη προσοχή να μην αμαρτάνεις, για να μην προσβάλεις τον Θεό που κατοικεί μέσα σου και τον διώξεις από την ψυχή σου".

Εάν σου έρθει λογισμός να κατακρίνεις τον πλησίον για κάποιο αμάρτημά του, πρώτα να σκεφθείς ότι εσύ είσαι περισσότερο αμαρτωλός από αυτόν και εκείνα που νομίζεις ότι σωστά τα κάνεις, μην πιστέψεις ότι ήσαν αρεστά στον Θεό. Και έτσι δεν θα τολμήσεις να καταδικάσεις τον πλησίον".

"Εάν σε βρει αρρώστια σωματική, μη χάνεις το θάρρος σου. Γιατί αν θέλησε ο Κύριός σου να υποφέρεις στο σώμα, ποιος είσαι εσύ πού θα δυσφορήσεις; Αυτός δεν σε φροντίζει για όλα; Μήπως ζεις εν τη απουσία του; Να είσαι καρτερικός λοιπόν και να Τον παρακαλείς να σου δίνει αυτά που σου συμφέρουν, δηλαδή να γίνεται το θέλημά Του. Να ζεις με καρτερία και να τρέφεσαι από ελεημοσύνη (όσο είσαι άρρωστος)".

Δεν υπάρχουν σχόλια: